Moje klasy i szkoły

MOJE KLASY I SZKOŁY - portal dla absolwentów szkół i uczelni

#1 2008-01-09 07:35:54

Ryszard

Gość

Komu potrzebni sa absolwenci?

można wspierać tradycję szkoły, opowiadać uczącym się aktualnie ludziom, jak to było kiedyś, gdzie się chodziło po szkole, jakie umiejętności można było zdobywać.

Ola Wronka
Twardogóra | Wrocław

#
Nic dodać nic ująć 
Marcin Bąkała
Wrocław

#
Przede wszystkim I LO we Wrocławiu to jego uczniowie i absolwenci to wizerunek szkoły ,jej wspaniała historia a nade wszystko wspaniali pedagodzy
Ci którzy stawiając bardzo wysoko poprzeczkę w nauce byli bardzo wymagajacy ale zarazem "wieczni " w pamieci absolwentów.Jestem za .

Ryszard Kłobutowski
Wrocław

Sanktuaria >>> - Rodowody >>> - Forum >>> - Galeria Foto-Video >>> - Księga Gości >>> - Oferty Audio-Wizualne >>> .
www.rodowy.pl
...
www.rodowy.eu

#2 2008-01-09 07:39:16

Marek

Gość

Re: Komu potrzebni sa absolwenci?

Świetny pomysł, dziękuję bardzo, w przeciągu tygodnia udało mi się zebrać prawie całą starą klasę, już planujemy spotkanie
www.nasze-klasy.webpark.pl

Kolego Władku ! Pozytywne emocje to wcale nie za mało !
Dlaczego mielibyśmy racjonalizować coś co absolutnie pozostaje w sferze ducha , emocji , ideii ?
W słowie absolwent jest duma z tego kawałka własnego życia pozostawionego w tych wyjątkowych, jedynych,niepowtarzalnych murach określanych magicznym słowem "jedynka" , jest poczucie więzi i wspólnoty z tymi ,którzy przez chwilę szli z nami tą samą drogą życiową pokonując te same trudności i osiągając takie same sukcesy, jest wspólna pamięć o nauczycielach,których los wyznaczył nam mniej lub bardziej chojnie na przewodników duchowych i cząstkę ,których każdy z nas niesie w sobie przez życie , jest wreszcie kawałek historii ( a nawet Historii),która po nas pozostanie dając świadectwo naszego w nią wkładu i sensu naszego bytu.
To nie szkoła potrzebuje absolwentów ale my jej i dlatego musimy między innymi przy pomocy Stowarzyszenia działać na rzecz jej dobrego imienia i honoru.I niech tylko to będzie jego statutem i powinnością .
Pozdrawiam

Marek Górecki (Glista)
Kościelisko

#

że statut nie powstał mam rozumiec ze nie mogli dojśc do ładu i składu? Czyli tradycyjnie jak naszym kraju, nic nie mozna zrobic. Przepraszam za sarkazm ale może jest inaczej (oby) . Pozdrawiam
Łukasz Kassolik
Jelenia Góra

#

Statut nie powstał, bo nad tym pracuje się w zaciszu, a nie w grupie ponad 40 osób. Może byłaby to praca bardzo demokratyczna, ale mało efektywna. Normalne jest, że dobre pomysły powstają w małych zespołach, ale genialne są domeną jednostek.

A mówiąc bardziej konkretnie i wiarygodnie - byłem jednym z uczestników tego przedsięwzięcia - na jubileuszowym spotkaniu staliśmy się członkami-założycielami Stowarzyszenia Absolwentów i Sympatyków Liceum Ogólnokształcącego nr 1 we Wrocławiu.
Za tydzień ma się zebrać zarząd (nomen omen 13-osobowy)tymczasowy, aby opracować statut i potem skierować wszsytko do rejestracji. Nie będę na tym zebraniu , bo gdzie Wrocław a Koszalin, ale na pewno będę miał wieści z pierwszej ręki i o wszsytkim napiszę.
Pozdrowienia

#3 2010-04-05 16:17:55

beet

Gość

http://www.sukces.fora.pl/images/galleries/10937299004b1b5954a2d8a-083540-wm.jpg

Jeśli potrzebna jest Tobie czy komuś z Twojego otoczenia, pomoc logopedy, skorzystaj z tej informacji .

Tutaj dowiesz się, gdzie można leczyć wymowę międzyzębową, wymowę boczną, seplenienie, zaburzenia artykulacji, mowę bezdźwięczną, jąkanie, dysleksję raz  inne wady i zaburzenia mowy.

http://www.sukces.fora.pl/images/galleries/19963969904b1b58cd36c59-083405-wm.jpg

Leczenie logopedyczne to praca nad wymową, kształtowanie mowy, leczenie dysleksji

Koszalin - Gabinet Neurologopedyczny - Władysław Pitak

www.logos.dt.pl/pitak

Telefon kontaktowy:
94 340 60 06

http://www.sukces.fora.pl/images/galleries/7698215344b1b5802bfa21-083202-wm.jpg

.

#4 2012-04-19 20:33:00

Bratek

Gość

Braterstwo,
Aby zrealizować swoje zamiary będziesz musiał połączyć swoje siły z innymi osobami. Rzeczywistość będzie na tyle sprzyjająca, że będziesz w stanie osiągnąć sukces. Musisz tylko wcześniej wyznaczyć sobie metę. Twoje nieco konserwatywne poglądy pozwolą Ci zajść daleko.

#5 2012-08-07 06:16:54

mat

Gość

1962 - 1967 - Klasa A-wych: mgr Stanisława Kuśmierczyk - - Galeria ...

www.sukces.fora.pl/liceum-medyczne-piel … trzycy.../
...Kopia
Ja i moje koleżanki z Bystrzycy Kłodzkiej (po lewej) ... utworzono Liceum Medyczne Pielęgniarstwa, które miałam zaszczyt ukończyć. I było tam ...

Stopka forum

RSS