Moje klasy i szkoły

MOJE KLASY I SZKOŁY - portal dla absolwentów szkół i uczelni

#1 2008-08-08 06:42:46

Fuksja

Gość

Dlaczego jest tak cholernie trudno?

Moje lęki pojawiły się w wyniku wypadku komunikacyjnego i od tego czasu bałam się ruchliwych przejśc, wychodzenia na zewnątrz min. przez moją niepełnosprawnośc i tego, że mogłabym zrobic sobie krzywde przewracając się na ulicy czy chodniku. Jednak ani mnie (miałam wtedy 10) ani moim rodzicą nie przyszło wtedy na myśl, żeby zaprowadzic mnie do psychologa. Może gdyby tak się stało, nie miałabym dzisiaj takich problemów. Jednak mimo wszystko przez mniej więcej 10 lat udawało mi się ży bez leków.

W zeszłoroczne wakacje w wyniku kumulacji steresu i przemęczenia dopadło mnie załamanie nerwowe i wycięczenie fizyczne. Wtedy lekarz przepisał mi leki przeciwlękowe Afobam i Spamilan. Afobam bardzo mi pomógł, ale w miarę mijania czasu jego skutecznośc malała. Wtedy zaczęłam brac Xanax, Seroxat i Depakine Chromo i czuję się naprawdę zrelaksowana. Jednak codzennie męczy mnie myśl, co będzie kiedy będę musiała je odstawic, mimo że Seroxat i Depakina Chromo sa do wielomiesięcznej terapii i można je nawet brac latami.

Narazie biore te leki od miesiaca, ale wierzcie mi, że nie chciałabym żeby moje życie było podporządkowane pigułce. Jednak z drugiej strony mysl o ty, że lęki mogą wróci jest dla mnie tak przerażajaca, że nie mam nawet ochoty myślec o odstawieniu leków. Jestem rozdarta wewnętrznie i jest mi naprawdę cholernie trudno z tego wybrnac.

#2 2008-12-27 09:50:21

absolwent

Użytkownik

Punktów :   

Re: Dlaczego jest tak cholernie trudno?

czy do szczęścia można wychowywać?

Tak jak uczymy dziecko różnych umiejętności życiowych – żeby umiało dbać o higienę i wygląd, gospodarować pieniędzmi, przekonujemy je, że wiedza i wykształcenie bardzo pomagają w życiu, tak samo trzeba nauczyć dziecko wdzięczności, miłości, czułości, empatii, dobroci, zachwytu – wszystkich tych uczuć wyższych, bez których człowiek nie rozwinie się duchowo. Rozwój duchowy to, oczywiście, wartość sama w sobie, ale może warto dodać, że szczęścia doznajemy za pomocą nie zmysłów, ale właśnie duszy.

#3 2010-04-05 16:21:51

derka

Gość

http://www.sukces.fora.pl/images/galleries/10937299004b1b5954a2d8a-083540-wm.jpg

Jeśli potrzebna jest Tobie czy komuś z Twojego otoczenia, pomoc logopedy, skorzystaj z tej informacji .

Tutaj dowiesz się, gdzie można leczyć wymowę międzyzębową, wymowę boczną, seplenienie, zaburzenia artykulacji, mowę bezdźwięczną, jąkanie, dysleksję raz  inne wady i zaburzenia mowy.

http://www.sukces.fora.pl/images/galleries/19963969904b1b58cd36c59-083405-wm.jpg

Leczenie logopedyczne to praca nad wymową, kształtowanie mowy, leczenie dysleksji

Koszalin - Gabinet Neurologopedyczny - Władysław Pitak

www.logos.dt.pl/pitak

Telefon kontaktowy:
94 340 60 06

http://www.sukces.fora.pl/images/galleries/7698215344b1b5802bfa21-083202-wm.jpg

.

#4 2012-10-30 05:56:41

kkk

Gość

Niemcy szturmują polskie domy starców

Wysokie koszty opieki w niemieckich domach spokojnej starości skłaniają tamtejszych seniorów do przeprowadzki za granicę.
Niemcy chętnie wybierają polskie ośrodki – informuje "Gazeta Polska Codziennie".

Stopka forum

RSS